top of page

Апартамент RPS

PIN_7310.jpg

Апартамент RPS, гр. София

 

Използването на рециклирани материали или технологии, подпомагащи ефективната употреба на природни ресурси не е единственият начин, по който може да допринесем за опазването на околната среда, създавайки дизайна на един нов апартамент. Основна цел в проект RPS, бе да пренесем част от предишното обзавеждане на клиента като вдъхнем нов живот и в същото време го слеем хармонично в една модерна интерпретация, вдъхновена от фламандските интериори. Контрастиращи цветни тъкани и материали също бяха приоритет при разработването на проекта.

За да оползотворим по-добре площта на апартамента направихме няколко промени по първоначалното разпределение, като разширихме главната спалня за сметка на ненужен коридор и преместихме входа от страната на дневната, което ни даде възможност да обособим отделен дрешник пред банята и широк гардероб във входното антре. Към кухнята добавихме функционален остров, който да позволи по-свободна комуникация между домакините и гостите,  където преместихме мивката и допълнихме с охладител за вино и винен стелаж. Друг специфичен момент от разпределението бе една от детските стаи, която ще обитават две момичета в тийндейджърска възраст, търсещи самостоятелност. Необходимо бе да се предвидят две отделни легла с обособено място за работа, които същевременно да отговарят на изисквания за ергономичност. За по-изразено визуално отделяне бе изградена и етажерка, а процепите съобразихме така, че да пропускат достатъчно количество светлина във вътрешността на стаята.

Изкуствената светлина е също един много важен елемент от целия проект. В дневната и спалните имаме възможност да комбинираме различни по вид осветителни тела, а в баните и коридора са предвидени датчици за движение, които не позволяват на обитателите да оставят осветлението включено за по-дълго от необходимото. Ключ карта до входната врата на апартамента дава възможност електрическото захранване да се изключи централно при напускане на всички обитатели за по-дълго време с изключение на уредите, които се нуждаят от постоянен ток като хладилник и бойлер. Всички смесители и тоалетни в трите бани са с вградени технологии за пестене на вода, което допринася за ефективното използване на природни ресурси, към което се стремим.

 

bottom of page